miercuri , iunie 12 2024
Home / Casa si Gradina / Cornise

Cornise

In ce scopuri se pot folosi cornise?

In lumea designului interior, este nevoie de cornise si se discuta foarte mult despre acestea. Cornisele sunt componente esentiale in ceea ce priveste adaugarea unui element distinctiv si functional la fatada unei cladiri.

Cu toate acestea, cornisele sunt elemente subestimate, desi au o istorie bogata in spate si sunt folosite cu scopul de a adauga un finisaj rafinat si pentru a servi scopuri practice.

Acest articol este dedicat in totalitate corniselor, si va prezinta informatii deosebit de importante despre acestea, dar si despre rolul lor deosebit de important, in diverse utilizari.

Asadar, continuati sa cititi pana la final pentru ca veti descoperi o serie de informatii cu adevarat remarcabile.

Cornise: Ce sunt si ce rol au acestea?

Cornisele sunt elemente arhitecturale, adesea proeminente, care se fixeaza in partea superioara a unui perete, sau a unei structuri a cladirii.
Acestea se gasesc pe piata intr-o varietate de forme, dimensiuni si materiale, motiv pentru care se pot potrivi cu usurinta diferitelor stiluri arhitecturale si preferinte estetice.

Referitor la materialele din care acestea sunt fabricate amintim: lemnul, piatra, betonul, poliuretanul si PVC-ul.

In ceea ce priveste rolul si functiile corniselor, exista mai multe detalii de adus in discutie. Vom vedea chiar acum despre ce este vorba:

1. Protectie impotriva diverselor elemente

Una dintre principalele functii ale corniselor este cu siguranta aceea de a oferi protectie impotriva intemperiilor. Utilizarea corniselor contribuie intr-o mare masura la devierea apei de ploaie de la fatada cladirii, iar astfel este prevenita deteriorarea acesteia si a fundatiei.

2. Aspect estetic

De asemenea, cand vine vorba despre cornise, trebuie precizat faptul ca acestea sunt elemente care ofera leganta si stil la arhitectura unei cladiri.

CorniseEle pot fi ornamentate sau simple, si sunt alese in functie de buget dar si in functie de preferintele proprietarului sau ale arhitectului.

3. Definirea liniei de acoperis

De precizat este si faptul ca aceste cornise sunt deosebit de importante si in ceea ce priveste definirea liniei de acoperis a unei cladiri. Doar simpla utilizare a corniselor poate sa ofere un contur clar si definitiv intre perete si acoperis.

4. Ghidare a apelor de ploaie

Se pot utiliza de asemenea cornise si cu scopul de a ghida apa de ploaie departe de cladire. In aceste conditii rolul corniselor este deosebit de important dat fiind faptul ca reduc astfel riscul de infiltrare a apei in structura. Drept urmare, este prevenita si aparitia petelor de umiditate pe pereti.

5. Redirectionarea fluxului de aer

Cornisele sunt de asemenea elemente decorative foarte importante intrucat se pot folosi cu scopul de a controla fluxul de aer in jurul cladirii.
Utilizarea corniselor joaca un rol foarte important in ceea ce priveste mentinerea unei temperaturi interioare confortabile si la ventilarea adecvata a spatiului.

Utilizarile corniselor

Asadar, acum ca am vazut ce sunt si ce rol au aceste cornise, trebuie sa vedem si unde sunt utilizate. Ei bine, ele pot fi utilizate in constructiile rezidentiale pentru a adauga un aspect arhitectural placut la exteriorul casei, si ca sa protejeze impotriva factorilor de mediu.

Se pot folosi cornise si in cladirile comerciale, deoarece pot reprezenta o caracteristica importanta a identitatii de marca a unei companii. Mai mult decat atat, pot fi folosite si pentru atragerea clientilor prin crearea unei aparente impresionante.

Se mai pot folosi cornise si in cazul cladirilor industriale si ca sa ofere rotectie suplimentara cladirilor mari impotriva intemperiilor, dar si pentru infrumusetarea aspectului general al cladirilor.

Check Also

Termopan Brasov

Termopan Brasov

De ce as alege un geam termopan Brasov cu trei straturi de sticla? Cand vine …

Close