luni , decembrie 11 2023
Home / Constructii / Asfalt Brasov

Asfalt Brasov

Ce trebuie sa stim despre asfalt Brasov?

Multi proprietari de case se intreaba daca pot opta pentru asfalt Brasov, in loc de pavaj sau gazon in curte. Ei bine, raspunsul cu siguranta este da. Asfaltul este foarte versatil si are o multime de aplicatii.

Acest articol va prezinta informatii foarte interesante cu privire la ce este asfaltul, unde poate fi folosit, si nu numai. Asadar, daca doriti sa acumulati cat mai multe informatii cu privire la acest subiect, va recomandam sa ramaneti alaturi de noi pana la final.

Asfalt Brasov: Ce este asfaltul?

Asfaltul este un material compozit care este utilizat in intreaga lume. Utilizarea principala a asfaltului este constructia de drumuri si autostrazi, inclusiv piste pentru autobuze si biciclete, piste de aeroport si cai de rulare, poteci si trotuare.

Asfalt BrasovVersatilitatea sa permite sa fie folosit si pentru parcari, locuri de joaca, alei, drumuri agricole, suprafete sportive precum piste de alergare sau terenuri de tenis si circuite de curse cu motor.

De obicei negru, desi disponibil si in soiuri colorate, asfaltul este fabricat intr-o fabrica si devine o suprafata dura atunci cand se usuca. Este fabricat din agregate (piatra sparta, nisip, pietris) si bitum (substanta vascoasa si impermeabila).

De ce este folosit asfaltul?

Acum ca ati aflat ce este asfaltul, probabil doriti sa aflati si de ce se foloseste asfalt Brasov in scopurile mai sus mentionate. Asfaltul este rentabil, cu intretinere redusa si extrem de durabil, facandu-l un material ideal pentru suprafata drumului. Este o alegere populara deoarece:

 • Este rapid de construit.
 • Poate rezista la fluctuatii semnificative de greutate si temperatura.
 • Este usor de intretinut si reparat.
 • Produce o suprafata neteda pentru aderenta maxima a anvelopei.
 • Reduce poluarea fonica.
 • Disperseaza rapid apa de suprafata, reducand pulverizarea, riscul de acvaplanare si imbunatatind vizibilitatea soferilor.
 • Mareste vizibilitatea marcajelor rutiere.

Este durabil asfaltul si poate fi reciclat?

Pe masura ce anii au trecut, productia de asfalt Brasov a evoluat pentru a adopta tehnici de productie mai ecologice.

Asfaltul este unul dintre cele mai durabile materiale de constructie, deoarece producatorii pot folosi deseurile de constructie si asfaltul reciclat (cunoscut sub numele de RAP – prin care suprafata drumului reciclat este reintrodusa in procesul de productie) ca agregate de inlocuire.

Acest lucru este pus in practica in mod eficient in industria constructiilor de drumuri, iar optimizarea utilizarii RAP este cheia in noile inovatii in asfalt.

De asemenea, se poate adapta metoda de fabricatie pentru a reduce amprenta de carbon a produsului si, prin urmare, a intregului proiect. Exista trei metode cheie de productie:

 • Hot Mix Asphalt (HMA) HMA este realizat la temperaturi ridicate, intre 150-180⁰C si este utilizat pentru aplicatii grele precum piste de aeroport, parcari si drumuri cu volum mare de trafic.
 • Warm Mix Asphalt (WMA) Amestecat la temperaturi cu 20° pana la 40°C mai mici decat HMA, Warm Mix Asphalt este alegerea mai ecologica, deoarece necesita mult mai putina energie in timpul productiei si, prin urmare, elibereaza mai putine emisii.
 • WMA este, de asemenea, considerat mai sigur pentru echipajele de constructii, deoarece temperatura materialului este mai scazuta, si prin urmare, emite miros si abur minim.
 • Cold Mix Asphalt (CMA) Cel mai util pentru reparatiile si intretinerea micilor fisuri, gropi sau petice asfalturilor existente. Cold Mix Asphalt este produs fara caldura, si in schimb, apa este folosita pentru emulsionare.
Este asfaltul mai rezistent decat betonul?

Foarte multe persoane doresc sa stie daca betonul este mai rezistent decat asfaltul. Ei bine, cand vine vorba despre beton, acesta este un amestec mai rigid, cu mai putina flexibilitate, si prin urmare, mai predispus la crapare decat asfaltul. Referitor la asfalt Brasov, acesta este mai rentabil si mai rapid de instalat, dar si mai rezistent.

Close