luni , decembrie 11 2023
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

Ce trebuie sa stim despre profilaxie dentara Brasov?

Termenul de profilaxie dentara Brasov, este un alt nume pentru un control stomatologic sau o curatare dentara. Se refera la ingrijirea dentara facuta pentru a va proteja dintii si a preveni bolile gingiilor.

Include o examinare completa a gurii si a dintilor, precum si o curatare minutioasa cu ajutorul unui detartrant cu ultrasunete, sau a altor instrumente pentru a indeparta tartrul, placa si calcificarile. Dintii sunt apoi lustruiti si se aplica un tratament cu fluor sau un sigilant dentar.

In plus fata de informatiile de mai sus, se pot face radiografii daca se suspecteaza o carie sau a trecut ceva timp de cand ati avut o radiografie.

Profilaxie Dentara BrasovAcest articol prezinta informatii despre profilaxia dentara si ingrijirea orala preventiva. Ofera o explicatie detaliata a diferitelor tipuri de profilaxie dentara si la ce sa va asteptati data viitoare cand va veti vedea medicul dentist pentru un control.

Serviciile de profilaxie dentara Brasov

Serviciile stomatologice care sunt considerate profilactice (sau preventive) includ:

 • Examene dentare.
 • raze X.
 • Curatare.
 • Scalare sau rindeluire radacina.
 • Folosirea atei dentare si lustruirea.
 • Tratamente cu fluor sau etansanti.
 • Fiecare serviciu ofera o functie diferita pentru dintii tai.
 • Examene dentare: Verifica gura pentru carii, boli ale gingiilor, cancer bucal si multe altele.
 • Raze X: Verifica daca exista semne de carie
 • Curatari: Efectuate de un igienist dentar sau un dentist pentru a indeparta placa si tartrul.
 • Detartrare sau radacina: O forma de curatare sau razuire pentru a indeparta tartrul si alte depuneri de pe dinti
 • Folosirea atei dentare: Indeparteaza alimentele si placa dentara dintre dinti
 • Lustruire: Curata dintii cu o pasta de tip piatra ponce care indeparteaza petele si acumularea placii dentare
 • Tratamente cu fluor sau etansanti: Un tratament dentar (de obicei pentru copii) pentru prevenirea cariilor dentare.

Eficacitatea serviciilor de profilaxie

Exista multe recomandari despre masurile de profilaxie dentara Brasov, inclusiv cat de des trebuie efectuata fiecare procedura.

Cat de eficiente sunt aceste recomandari? Ajuta ele cu adevarat la prevenirea cariilor dentare si a bolilor gingiilor ? Ce spun cercetarile stiintifice? Pentru toate aceste intrebari, cu siguranta raspunsurile sunt oferite in cabinetul medical, decatre cel mai bun dentist.

Sunt necesare radiografiile dentare?

Radiografiile dentare sunt o procedura standard la majoritatea programarilor anuale de profilaxie dentara Brasov. Potrivit Asociatiei Stomatologice Americane (ADA), nu toata lumea trebuie sa faca anual radiografii, in special cei care nu au probleme dentare aparente.

ADA raporteaza ca adultii care se spala corect si au grija de dintii lor (si nu au carii sau afectiuni gingivale/bucale) au nevoie doar de raze X la fiecare doi pana la trei ani. Desi ADA afirma clar ca radiografiile anuale nu sunt necesare pentru toata lumea, majoritatea stomatologilor le efectueaza in continuare anual.

Am nevoie de profilaxie dentara anuala (curatare)?

Asociatia Stomatologica Americana (ADA) recomanda programarea vizitelor la stomatolog la intervale stabilite de medicul dentist. Curatarile anuale pot sa nu fie intotdeauna necesare. O analiza Cochrane Collaboration a studiilor care au masurat impactul intervalelor de sase sau douasprezece luni de curatare dentara de rutina a constatat o mica reducere a tartrului si a placii la curatari de rutina, in comparatie cu nicio detartrare si lustruire de rutina, desi beneficiul este incert.

Un potential vatamare cauzata de detartrajul dentar se numeste infectie articulara periprotetica rezultata din bacteriemie (bacterii din sange). Acest lucru se intampla ca urmare a agitatiei gingiilor, determinand trecerea bacteriilor din gura in fluxul sanguin.

Tratarea pacientilor stomatologici cu antibiotice inainte de profilaxie dentara Brasov, Si/sau procedurile de restaurare este o masura preventiva care poate fi utilizata pentru persoanele cu risc de complicatii de la bacteriemie.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Ce este si ce rol are un detergent dezinfectant instrumentar? Un detergent dezinfectant instrumentar este …

Close