luni , decembrie 11 2023
Home / Sanatate / Pedodontie Brasov

Pedodontie Brasov

Ce este importnat de retinut despre pedodontie Brasov?

Cand vine vorba despre pedodontie Brasov, foarte multe persoane isi doresc sa descopere cat mai multe informatii despre acest lucru. Tocmai din acest motiv, despre pedodontie vom discuta in randurile care urmeaza.

Pedodontie Brasov

Deoarece formarea dintilor de lapte este posibila datorita calciului din corpul mamei in timpul sarcinii, mama ar trebui sa acorde atentie obtinerii unei cantitati suficiente de calciu, fosfor si alte minerale in timpul sarcinii.

Pedodontie BrasovDaca mama nu primeste suficient calciu in timpul sarcinii, calciul necesar bebelusului este obtinut din oasele din corpul mamei. In aceasta perioada, evitarea de catre mama a consumului de droguri nocive precum si alimentatia echilibrata este direct proportionala cu sanatatea dentara a bebelusului, deoarece dintii bebelusului incep sa se formeze in luna a 3-a.

Desi primii dinti difera de la bebelus la copil, ei sunt de obicei vazuti ca doi dinti in mijlocul maxilarului inferior la varsta de 6 luni. Dintii care erup tarziu sunt mai robusti/rezistenti decat dintii care erup devreme, deoarece continua sa foloseasca fluorul din organism.

20 de dinti de lapte, care incep sa erupa in timpul copilariei si ajuta digestia copilului prin procese precum muscat, mestecat si zdrobire pana la varsta de 6-7 ani, afecteaza dezvoltarea fetei si a maxilarului.

Pastreaza locul dintilor permanenti si pregateste fondul de ten necesar pentru acestia inainte de a veni. Pierderea prematura a oricarui dinte de lapte face ca dintii vecini sa alunece spre aceasta cavitate si duce la aglomerarea in gura.

Curatarea dintilor in copilarie

Nu este posibil sa ne asteptam la o curatare dentara si orala de succes de la copii in perioada timpurie. Parintii au o datorie foarte serioasa aici. Curatarea trebuie sa inceapa dupa ce primii dinti incep sa apara in gura bebelusului (6-8 luni), dupa cum sustin si medicii specialisti in pedodontie Brasov.

Dupa fiecare hranire, dintii sunt sters cu o carpa curata sau un bandaj de tifon. Este necesar sa curatati dintii bebelusilor cu o periuta de dinti cu cap mic, formata din perii plate, moi si de nailon incepand de la varsta de 1-1,5 ani.

O cantitate mica de pasta de dinti poate fi folosita pe perie dupa varsta de 2,5 ani. Cu toate acestea, nu trebuie niciodata inghitit. Obiceiurile proaste ale copiilor afecteaza negativ structura dintilor.

Probleme ale dintilor de lapte care pot cauza probleme la dintii permanenti

Impactul asupra dintilor de lapte din fata poate provoca infectii, provocand nereguli in forma, dimensiunea si culoarea dintilor permanenti, spun specialistii in pedodontie Brasov.

Daca dintii de lapte sunt extrasi in loc sa fie mentinuti in loc prin tratament, ar putea fi necesari mentinerii spatiului pentru a proteja spatiul. Este foarte important ca primul si al doilea molar sa fie pe loc in timpul eruptiei dintelui de 6 ani. Pentru ca dintii de 6 ani sa erupa in locul lor normal.

Protejare sanatatii orale in cazul copiilor

Exista multe lucruri legate de sanatatea orala a copiilor, despre care puteti invata de la specialistii in pedodontie. Iata despre ce este vorba:

  • Pedodontii invata copiii sa se spele pe dinti de doua ori pe zi cu o pasta de dinti cu fluor care previne cariile dentare.
  • Specialistul in pedodontie Braosv spune care sunt alimentele cu amidon si zahar in compozitie, si de ce ar trebui evitate.
  • Asigurati-va ca apa pe care o beau copiii dvs. este fluorurata.
  • Duce-ti-va copilul la dentist pentru controale dentare regulate.

Acestea sunt asadar, cateva informatii de baza despre pedodontie Brasov pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Ce este si ce rol are un detergent dezinfectant instrumentar? Un detergent dezinfectant instrumentar este …

Close